Sirijska vojska žestoko bombardira Istočnu Gutu, ubijena tri civila

Sirijska vojska žestoko bombardira Istočnu Gutu, ubijena tri civila

Foto: FAH

ZRAKOPLOVSTVO i topništvo sirijske vojske ponovo su u subotu napali Istočnu Gutu usmrtivši tri civila nakon intenzivnog noćnog bombardiranja koje je izazvalo brojne požare u pobunjeničkom uporištu blizu Damaska, objavila je nevladina organizacija.

Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, rusko zrakoplovstvo sudjelovalo je u napadima režima u toj prostranoj regiji opkoljenoj od 2013. No, Moskva je demantirala svoju umiješanost.

Razarajuću zračnu misiju pokrenuo je režim kao uvod u kopnenu ofenzivu radi zauzimanja tog posljednjeg uporišta pod nadzorom pobunjenika na vratima Damaska, sjedišta vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu su ubijena tri civila, a 12 ih je ranjeno u bombardiranju Haraste, lokaliteta u Guti, objavio je Opservatorij. Noćni su udari izazvali požare u stambenim četvrtima Sakbe, Hamurije i Arbina, drugih sektora pobunjeničkog uporišta.

Od 18. veljače ubijena su 474 civila, od čega stotinjak djece, a više od 1500 ih je ranjeno u režimskom bombardiranju, po najnovijim privremenim podacima Opservatorija. U petak je smrtno stradao 41 civil, među kojima 17 djece.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara