Sisački HSP opovrgava da su njegovi članovi sudjelovali u napadu na tajnika LS-a

Sisačka podružnica HSPa priopćila je danas da "ni jedan član HSPa nije sudjelovao u incidentu koji se dogodio u Žabnom" prošle subote, kada je skupina mladića fizički napala tajnika sisačkog ogranka LSa, a tvrdnje da su "pravaši pretukli LSovce" sisački HSP smatra "velikom podvalom i laži usmjerenom protiv HSPa u Sisku". L

Liberalna stranka u svom današnjem priopćenju, koje je potpisao glavni tajnik stranke Karl Gorinšek, tvrdi da su mladići koji su zaustavili automobil s trojicom članova LS-a i napali tajnika sisačkog ogranka stranke Miljenka Žamariju, članovi HSP-a.

Policija je u današnjem priopćenju potvrdila da je napad prijavljen, no ne navodi podatke o stranačkoj pripadnosti napadača.

HSP u svom priopćenju kaže kako "možda LS-u i onima koji su objavili takvu informaciju smeta rejting HSP-a u Sisku, pa su pribjegli takvim načinom napasti HSP". No, "u tome neće uspjeti, jer se pravaši protiv ovakvih podvala znaju boriti političkim putem, bez maltretiranja i tjelesnih napada na bilo koga", kaže se u priopćenju sisačkog HSP-a. HSP dodaje kako "vjeruje da će hrvatsko pravosuđe na sudu potvrditi kako u tom incidentu nisu sudjelovali članovi njihove stranke".

Tajnik sisačkoga LS-a Miljenko Žamarija, koji je napadnut i pretrpio ozljede ruke i noge, te zadobio udarce po tijelu, jutros je za Hinu ponovio da su se "napadači na njega i dvojicu njegovih stranačkih kolega izjašnjavali kao pravaši, koji su, po izjavama čelnika HDZ-a iz Žabna, prije nedavnih mjesnih izbora iz HDZ-a prešli u HSP, jer ih HDZ nije htio staviti na svoju listu za vijeće mjesnog odbora".

"Nadamo se da će policija utvrditi stvarni motiv napada i da će počinitelji biti primjereno kažnjeni kako se mirni građani ne bi napadali bez ikakvog povoda nasred ulice", izjavio je Žamarija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija HNS-LS-SDP u gradu Sisku najavila je za danas u 16,30 sati konferenciju za novinstvo na kojoj će njezini čelnici Mesud Peco (SDP), Josip Andučić (HNS) i Krešo Bočina (LS), koji se nalazio u napadnutom automobilu, govoriti o napadu na članove LS-a u Žabnom.

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je da je obrada slučaja u tijeku.

U policijskom se priopćenju kaže da je policiji 10. svibnja u 21,45 sati dojavljeno da je na ulici u Žabnom, iz za sada nepoznatih razloga, više osoba verbalno, a zatim fizički napalo 41-godišnjeg Siščanina Miljenka Žamariju.

U policijskom priopćenju stoji da je Žamarija upravljao automobilom u kojem su se nalazili još dvojica muškaraca s područja Siska (predsjednik sisačkoga ogranka LS-a Krešo Bočina i simpatizer LS-a Darko Pavičić), da je automobil "bio zaustavljen na ulici na način da mu se jedan od muškaraca bacio na poklopac motora i vjetrobransko staklo", te da su nakon toga fizički napali vozača osobnog vozila (Miljenka Žamariju) prijeteći njemu i putnicima iz vozila, priopćila je Policijska uprava.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara