"Sisački trovači" nepravomoćno osuđeni na ukupno 55 godina zatvora

Foto: Mate Piškor / Cropix

VELIKO vijeće Županijskog suda u Sisku nepravomoćno je osudilo Dragomira Pavlovića i Gordanu Laktašić, u javnosti poznatiji kao "sisački trovači" na ukupno 55 godina zatvora.

Sud ih je proglasio krivima za smrt dvoje sugrađana koje su ubili na podmukao način iz koristoljublja, odnosno za teško ubojstvo s ciljem prikrivanja drugog kaznenog djela. Dragomir Pavlović osuđen je na 22 godine zatvora za ubojstvo svog prijatelja, profesora Damira Zaimovića, te još 15 godina za ubojstvo Jadranke Podgoršek. Kazne su mu objedinjene u jedinstvenu kaznu od 35 godina. Pavlovićeva nevjenčana supruga Gordana Laktašić je kao suučesnica u zločinu ubojstva Jadranke Podgoršek osuđena na 20 godina zatvora.

Na sudu je obrazloženo kako je Pavlović profesoru Zaimoviću  u srpnju prošle godine u tanjur graha podvalio dvije tablete Leponexa, snažnog antidepresiva koji u kombinaciji s alkoholom može izazvati smrt. Učinio je to s namjerom da ga ubije i opljačka mu novac. Jadranku Podgoršek ubili su na jednoj pijanci, također uz pomoć leponexa koje joj je Laktašić podvalila u piće dok joj je Pavlović odvlačio pažnju.

Do pravomoćnosti presude produžen im je pritvor. Istodobno će im u jednakim dijelovima biti oduzeta nezakonita imovinska korist u ukupnom iznosu od 15.700 kuna, koju su stekli zloporabom kreditnih kartica ukradenih pokojnoj Jadranke Podgoršek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara