Sisačko-moslavačka županija jedna od najsigurnijih

Načelnik Policijske uprave sisačkomoslavačke Marijan Belošević stanje sigurnosti na području te županije ocijenio je povoljnim i istaknuo da je to jedna od najsigurnijih županija u Hrvatskoj.

Na konferenciji za novinstvo u Sisku Belošević je iznio da je broj kaznenih djela zabilježen u prošloj godini na području djelovanja te PU smanjen za 1,3 posto, dok je na razini države zabilježen porast kriminala. Sisačko-moslavačka policija riješila je prošle godine 74,4 posto prijavljenih kažnjivih djela, što je 2,6 posto manje nego pretprošle godine, ali je još uvijek znatno iznad republičkog prosjeka, koji iznosi oko 65 posto.

Iako Policijska uprava u Sisku ima bolje rezultate rada i bolje stanje sigurnosti od većine drugih uprava, ona znatno zaostaje po uvjetima rada i tehničkoj opremljenosti za većinom drugih uprava, naglasio je Belošević, dodavši da su najjači po pitanju kadrova, ali opremljenost ne zadovoljava naše potrebe. Naveo je da je prošle godine obnovljena policijska zgrada u Dvoru i da je obnovljen manji dio voznog parka i tehničke opreme, ali je to još uvijek nedovoljno u odnosu na potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ove se godine planira početak gradnje nove zgrade PU iza objekta sadašnje zgrade Policijske postaje u središtu Siska, te će se obnavljati zgrade policije u Gvozdu i Glini. Europska unija, po Beloševićevim riječima, financijski će potpomoći nabavu policijske opreme za nadzor državne granice, posebno nabavu vozila i ICE uređaja za tzv. noćno promatranje. Najavio je kako očekuje da će se ove godine obnoviti dio voznog parka i kompjutorske opreme Policijske uprave i njezinih postaja na sisačko-moslavačkom području.

Načelnik Belošević potvrdio je da kriminalistička policija u suradnji s Državnim odvjetništvom provodi intenzivnu kriminalističku obradu u poduzeću "Slavijatrans" iz Petrinje zbog sumnje da je u poslovanju bilo nezakonitosti. Kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora "Slavijatransa" Pavla Nimca podnijela je podružnica Sindikata EKN-a "Slavijatransa" i policija radi na provjeri iznesenih sumnji u nezakonitosti, izvijestio je Belošević. Napomenuo je da je prošle godine policija u nekoliko navrata provodila segmentarnu kriminalističku obradu poslovanja petrinjskog "Slavijatransa" i da je podnijela kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe poduzeća za počinjene nezakonitosti.

(Hina) zmalj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara