Sisačko-moslavački GSV raspravljao o gospodarstvu na ratnim područjima

Gospodarskosocijalno vijeće Sisačkomoslavačke županije danas je u Hrvatskoj Kostajnici raspravljalo o gospodarskom stanju na ratom stradalim područjima te županije u statusu posebne državne skrbi.

Vijeće je, kako je novinare izvijestio predsjednik Darko Idžaković, poduprlo prijedloge poslovodstava vodećih tvrtaka na tom području za izlaz iz poslovnih teškoća i njihove razvojne planove. Naglasio je da je na tim područjima bitno svako radno mjesto i da svi trebaju učiniti sve kako se na tom području više ne bi zatvorilo nijedno radno mjesto.

Idžaković je izvijestio da je županijski GSV razmotrio stanje u vodećim tvrtkama tog područja: Tvornici trikotaže "Pounje" u Hrvatskoj Kotajnici, Pamučnoj predionici "Glina" (PPG), Tvornici istegnutih materijala (TIM) u Topuskom i "Metaflexu" u Novskoj.

"Poduprli smo radnike novljanskog Metaflexa" da kupe tu tvrtku u stečaju kako bi se očuvala struktura zaposlenih i proizvodnja", rekao je Idžaković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

GSV je zaključio da će pomoći u otplati zajma koji je Pamučna predionica "Glina" nakon "Oluje" podignula kod HBOR-a za uklanjanje ratnih šteta i pokretanje proizvodnje.

Poduprti su i razvojni planovi kostajničkog "Pounja" i topuskog TIM-a.

(Hina) malj ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara