Sisačko-moslavački poljoprivrednici traže proglašenje elementarne nepogode

SISAČKO-moslavački poljoprivrednici na današnjem su sastanku s Božidarom Pankretićem, ministrom poljoprivrede i šumarstva, zatražili zbog dugotrajne suše proglašenje elementarne nepogode i za taj kraj.

"Utjecaj dugotrajne suše na usjeve i u Sisačko-moslavačkoj županiji zahtijeva proglašenje elementarne nepogode", rekao je u ime Županijskog odbora Hrvatskog seljačkog saveza Vjekoslav Posarić, na čijem je imanju susret i održan. Tom se zahtjevu pridružila u ime Županijskog odbora HSS-a saborska zastupnica Marijana Petir.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je također rečeno kako će se uz poticaje zakupa državnog zemljišta i vlasnicima manjih imanja pod istim kreditnim uvjetima omogućiti kupnja privatne zemlje. "Svrha je toga da se zemlja okrupni i postane konkurentna za proizvodnju kakvu zahtijeva ulazak u EU", rekao je ministar Pankretić.

Bilo je riječi i o stanju u poznatoj vinarskoj tvrtki "Moslavačkom vinogorju", koja je već petu godinu u stečaju. U ime vjerovnika koji potražuju četiri milijuna kuna Zlatko Podbrežnjak zamjerio je na sporosti sudova i "nerazumijevanju vlasti, posebno župana Đure Brodarca koji nije spreman ni razgovarati o bržem rješavanju toga pitanja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara