sisak - obilježavanje 8. godišnjice "oluje"

U povodu 8. obljetnice vojnoredarstvene akcije "Oluje", u kojoj je oslobođeno 52 posto područja Sisačkomoslavačke županije, danas je, u organizaciji udruga hrvatskih dragovoljaca i vojnih invalida Domovinskog rata grada Hrvatske Kostajnice i Sisačkomoslavačke županije, počeo trodnevni spust čamcima Kupom, Savom i Unom od Siska do Hrvatske Kostajnice.

S obale rijeke Kupe ispred Malog kaptola u Sisku u spust je krenulo sedam čamaca s posadama. Sudionici će noćas prenoćiti na obali Save u Bobovcu kod Sunje, a sutra će voziti dionicu do Hrvatske Dubice, gdje će na obali Une biti drugo noćenje. Dolazak u Hrvatsku Kostajnicu predviđen je 6. kolovoza u popodnevnim satima kada će se sudionici spusta pridružiti proslavi 8. obljetnice oslobađanja toga grada.

Kako su istaknuli predsjednici kostajničkog i sisačko-moslavačkog UHDDR-a Tvrtko Sokler i Stjepan Piškor Bambino, trodnevnim spustom od Siska do Hrvatske Kostajnice dragovoljci Domovinskog rata žele dostojno obilježiti 8. obljetnicu osloboditeljske "Oluje" te odati počast suborcima poginulima u obrani Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hrvatska Dubica danas je obilježila 12. obljetnicu oslobađanja toga mjesta u akciji "Oluji" i Dan općine. Hrvatska Dubica je prvo područje oslobođeno u "Oluji" u Sisačko-moslavačkoj županiji, a oslobodile su ju 4. kolovoza 1995. oko 13 sati postrojbe Hrvatske vojske i MUP-a pod vodstvom 125. domobranske pukovnije Kutina.

Dan oslobađanja i Dan općine stanovnicima je čestitao predsjednik Općinskog vijeća Milan Ćorić, koji je podsjetio na velike žrtve koje su Hrvati dubičkog kraja dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, podsjetivši da je srpski agresor i okupator ubio više od stotinjak Hrvata toga kraja, od kojih je 56 ekshumirano u drugoj po veličini masovnoj grobnici u Hrvatskoj u Baćinu kod Hrvatske Dubice, dok se za ostalim nestalim braniteljima i civilima još uvijek traga.

(Hina) malj vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara