Sisak: Ostavke čelnika županijske Koordinacije udruga iz Domovinskog rata

PREDSJEDNIK i glasnogovornik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Sisačkomoslavačke županije Mario Marot i Dragutin Bauman večeras su na sjednici Koordinacije u Sisku, nakon primjedbi na njihov rad, podnijeli neopozive ostavke na te dužnosti.

Zaključeno je da će idući sastanak za tjedan dana sazvati predsjednik županijske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Stjepan Piškor Bambino i da će se tada izabrati novi predsjednik Koordinacije koja u devet udruga okuplja oko 8.5000 branitelja i ratnih stradalnika sa sisačko-moslavačkog područja.

Marot i Bauman neopozive ostavke podnijeli su nakon zahtjeva pridruženog člana Koordinacije, predsjednika Odbora za branitelje i žrtve rata Skupštine Sisačko-moslavačke županije, pukovnika u mirovini Ivice Pandže Orkana da podnesu ostavke "zbog toga što se nesposobnošću i neznanjem izmanipulirali branitelje oko prikazivanja filma Jakova Sedlara Sjećanje na Georgiju u Sisku u organizaciji i pod pokroviteljstvom Koordinacije". Pandža im je zamjerio što je, kako je rekao, "film o prezervativima i vibratorima, homoseksualcima, pijancima i narkomanima prikazan u organizaciji Koordinacije". Ocijenio je da je sadržaj filma neprimjeren za udruge iz Domovinskog rata jer njegova radnja nema nikakve veze s hrvatskim braniteljima, stradalnicima i Domovinskim ratom. Uz prešutnu potporu i suglasnost ostalih članova Koordinacije, Pandža je Marotovu i Baumanovu ostavku zatražio i "zbog drugih samoinicijativnih postupaka, kao što su poslovi oko izložbe Sisačka bojišnica, izdavanje neusuglašenih i nestručnih priopćenja za javnost te nepozivanja svih članova Koordinacije na sastanke i radne dogovore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marot je istaknuo "da sigurno snosi dio krivnje za slabu posjećenost projekciji tog filma u Sisku, ali ne u onom obliku koji mu pripisuje Pandža, već zbog toga što nije poduzeo druge mjere za promidžbu filma i što s njom nije započeto ranije". Istaknuo je "da je u više navrata već tražio da se izabere novi predsjednik Koordinacije jer on fizički više ne može stići obaviti sve poslove, s obzirom da je predsjednik sisačkog Gradskog vijeća, predsjednik Županijske i Republičke udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata". Priopćio je "da daje neopozivu ostavku jer više ne može ovako raditi".

Glasnogovornik Bauman također je podnio neopozivu ostavku "zbog nezadovoljstva njegovim radom".

(Hina) malj mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara