sisak - stručni skup vodopravnih inspektora

Državni i županijski vodopravni inspektori, u organizaciji Državne uprave za vode, danas i sutra u Ininu Rafinerijskom domu u Sisku održavaju dvodnevni stručni skup na kojemu raspravljaju o svom radu u ovoj godini i aktualnim stručnim temama.

Viši državni vodopravni inspektor i voditelj skupa u Sisku Aljoša Milačić izjavio je da su za održavanje godišnjeg skupa odabrali sisačku Rafineriju kao veliki objekt koji se suočava s problemom zbrinjavanja svojih otpadnih voda i koji je u prošloj i ovoj godini poduzeo čitav niz sustavnih aktivnosti u zaštiti okoliša. Napomenuo je da se u sisačku Rafineriju nije ulagalo 20 godina i da je tek zadnje dvije godine došlo do prvih većih ulaganja u održavanje, obnovu i zaštitu okoliša, dok će one najveće investicije, koje će riješiti pitanje zaštite okoliša, uslijediti iduće i 2005. godine.

"Zajedno s dobro organiziranom rafinerijinom Službom zaštite prostora razmatramo plan intervencija u slučaju incidenata jer, uz sve poduzete mjere, postoji stalna opasnost od istjecanja otpadnih voda u vodotoke Save i Kupe", rekao je Milačić. Dodao je da su "u Rafineriji ove godine zabilježena četiri manja ekološka incidenta, te da su oni sanirani pa nije bilo posljedica po okoliš".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O mjerama zaštite otpadnih voda vodopravne inspektore iz cijele zemlje informirala je voditeljica Službe zaštite prostora Rafinerije nafte Sisak Gordana Krakar, a sudionici skupa obišli su i rafinerijina postrojenja, te postrojenja i uređaje za pročišćavanje otpadnih voda.

U sutrašnjem dijelu skupa državni i županijski vodopravni inspektori iznijet će svoja iskustva i probleme u radu, te razmotriti svoje obaveze u primjeni novih zakonskih propisa i normi u zaštiti voda.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara