Sisak: Uhićeni osumnjičeni za krađu 64.617 kuna iz petrinjske mjenjačnice

POLICIJA je danas izvijestila da je jučer uhitila i istražnom sucu u Sisku sprovela 20godišnjeg državljanina BiH s područja Bosanske Gradiške i 22godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Vojnića zbog osnovane sumnje da su 29. rujna prošle godine počinili kažnjivo djelo razbojništva u mjenjačnici "Tal" u Petrinji iz koje su ukrali 64.617 kuna.

Glasnogovornik sisačko-moslavačke Policijske uprave Petar Mašić na izvanrednoj konferenciji za novinare je rekao da su počinitelji toga teškog kažnjivog djela uhićeni nakon višemjesečna traganja i suradnje s bosanskohercegovačkom policijom.

Utvrđeno je da su razbojništvo počinili upadom u mjenjačnicu, kad je jedan od njih obuhvatio djelatnicu mjenjačnice s leđa, rukom joj zatvorio usta, odvukao je od blagajničkog pulta, srušio je na pod i nogama i rukama udarao po glavi i tijelu. Za to vrijeme drugi je iz ladice ukrao 64.617 kuna i nakon toga obojica su pobjegla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je utvrđeno da je osumnjičeni državljanin BiH već poznat policiji, da se drogira, da je u Hrvatsku ušao ilegalno, da je počinio više kažnjivih djela u BiH i Hrvatskoj, a sumnja se da je u listopadu prošle godine počinio i kažnjivo djelo teške krađe na požeškom području. Utvrđeno je da se služio s najmanje trima lažnim identitetima i krivotvorenim osobnim ispravama. Njegov pravi identitet potvrđen je i sa sigurnošću se zna o komu je riječ, priopćio je Mašić.

Hrvatski državljanin s područja Vojnića, po Mašićevim riječima, također je poznat policiji i do sada je počinio deset kažnjivih djela teških krađa na području zagrebačke Policijske uprave.

Sisačko-moslavački PU prošle je godine rasvijetlila i drugo teško razbojništvo, pljačku pošte u Sisku, kad su u suradnji s policijom i Graničnom službom BiH otkriveni počinitelji iz BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara