sisak - željezara prvi put u svojem postojanju dobiva kolektivni ugovor

Na sastanku sinidikata s novim vlasnicima sisačke Željezare postignut je dogovor da će sindikati upravi do 1. lipnja predati prijedlog kolektivnog ugovora, te da će do 10. lipnja odrediti pregovaračke timove za kolektivno pregovaranje, čime bi Željezara prvi put u svom postojanju dobila kolektivni ugovor, priopćio je danas glavni povjerenik Podružnice Hrvatskog sindikata metalaca HUSa Ivica Kenda.

Kenda je naveo da je novi vlasnik Željezare spreman potpisati kolektivni ugovor.

Sindikati "Mečelj Željezare" Sisak podržavaju reorganizaciju poduzeća za koju se zauzima glavni direktor tvrtke Nasibullu Mukhatdinov, priopćio je danas glavni povjerenik Podružnice Hrvatskog sindikata metalaca HUS-a Ivica Kenda.

Kenda je priopćio da je na sastanku s predstavnicima novog vlasnika i njegovih savjetnika zaključeno da u postojećoj sistematizaciji radnih mjesta, prema ugovorima preuzetima iz stečaja, postoje mnoge nepravde i da ih je potrebno ispraviti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedničkog smo mišljenja da u okviru postojeće mase plaća treba izvršiti preraspodjelu kako bi se uravnotežila visina plaća najniže plaćenih radnih mjesta i radnih mjesta izvršitelja u proizvodnji s težim i odgovornijim uvjetima rada, uz stimuliranje proizvodnih radnih mjesta, smjenskog i noćnog rada, rekao je Kenda. Zaključeno je i da je potrebno analizirati optimalno angažiranje proizvodnih, a naročito neproizvodnih izvršitelja, kako bi se smanjili nepotrebni troškovi.

HUS-ova sindikalna podružnica podržala je novog vlasnika u angažiranju savjetodavnog tima za reorganizaciju, u kojemu su bivši glavni direktori Željezare Miloš Petrović i Ivo Modronja, posrednik u prodaji Željezare poduzetnik Edin Todorovac i stečajni upravitelj u Željezari Sisak d.d. Ilija Marić.

(Hina) malj vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara