Situacija u kampu Vučjaku se pogoršava, migranti napali policajce

Situacija u kampu Vučjaku se pogoršava, migranti napali policajce
Foto: Klix.ba

GRUPA migranata napala je fizički nekoliko policajaca u kampu Vučjak. Nakon tog incidenta dovedena je Jedinica za podršku kao pojačanje sigurnosnim snagama, a mediji su udaljeni s mjesta događaja, javlja Klix.ba.

Migranti legli pred kamion s drvima, a dvojicu je privela policija

Naime, u kamp je stigao kamion s drvima kao pomoć tijekom hladnih dana, no jedna grupa ljudi u tom trenutku je legla ispod kamiona jer pod svaku cijenu žele napustiti Vučjak i krenuti prema granici s Hrvatskom. Dok je policija pokušavala uspostaviti red i mir došlo je do fizičkog napada zbog čega su dva migranta privedena.

Novinar Klix.ba koji se nalazi u Vučjaku javlja kako je situacija izrazito napeta te da bi mogla eskalirati premda je trenutno mirno. Nakon napada policija je udaljila sve medijske ekipe iz prostora kampa.

Migranti u Vučjaku danas u znak prosvjeda odbili hranu i piće

Inače, migranti u Vučjaku danas su u znak prosvjeda odbili hranu i piće jer su nezadovoljni uvjetima  u kampu. U razgovoru s novinarima rekli su kako ne žele biti premješteni u druge kampove, već žele ići prema zemljama EU.

Migranti su danas odbili hranu i vodu u znak protesta jer su nezadovoljni nehumanim uvjetima u kampu Vučjak. U razgovoru za Klix.ba kazali su da ne žele ići u nove kampove na području BiH već žele krenuti ka zemljama Europske unije. 

Vučjak danas posjetila povjerenica za ljudska prava Vijeća Europe

U kampu je danas bila i povjerenica za ljudska prava Vijeća Europe Dunja Mitrović koja je poručila kako je ova lokacija neprihvatljiva za život migranata te pozvala na hitno zatvaranja Vučjaka. Stanje u kampu dodatno je pogoršano zbog činjenice da je sinoć počeo padati snijeg.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara