sjednica gsv-a sazvana za petak, 23. siječnja

Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca održat će u petak, 23. siječnja, prvu sjednicu Gospodarskosocijalnog vijeća (GSV) u novom sastavu, a na dnevnom redu bit će smanjenje PDVa, izmjene u porodnim dopustima i zabrana rada nedjeljom i državnim blagdanima u trgovini.

Uz čelnike sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca na sjednici bi trebali sudjelovati novoimenovani članovi GSV-a iz Vladinih redova - potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Andrija Hebrang, ministar financija Ivan Šuker, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić te ministar mora, prometa, turizma i razvitka Božidar Kalmeta.

Socijalni partneri razmatrat će prve poteze nove Vlade, kao što su smanjenje PDV-a od početka iduće godine i produženje porodnog dopusta za majke blizanaca, te troje i više djece. Također će raspravljati o izmjenama Zakona o trgovini koje se odnose na zabranu rada nedjeljom, državnim blagdanima i neradnim danima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici sindikata kritizirali su Vladu što je te odluke donijela bez konzultacije sa socijalnim partnerima istaknuvši da se tako ne vodi ozbiljan socijalni dijalog.

Sjednica GSV-a dogovorena je na prošlotjednom sastanku premijera Ive Sanadera s predsjednicima sindikalnih središnjica na kojem je zaključeno kako postoji suglasje oko ključnih društvenih ciljeva te da će se voditi socijalni dijalog o svim važnim pitanjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara