sjednica vladinog povjerenstva za suzbijanje zloporabe opojnih droga

Povjerenstvo za suzbijanje zloporabe opojnih droga na današnjoj je sjednici, pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade i predsjednika Povjerenstva Gorana Granića, prihvatilo izvješće Stručnog savjeta Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga, vezano uz tematske sjednice Stručnog savjeta o pravosudnom sustavu, poboljšanju organizacijskog i tehničkom radu carinskih službi, te uz sjednice o terapijskim zajednicama i metadonskim terapijama. L

Na sjednici su također prihvaćena izvješća nadležnih ministarstava o provedenim mjerama predviđenim Nacionalnim programom suzbijanja zloporabe opojnih droga, izvijestio je večeras Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Govoreći o Nacrtu Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga članovi Povjerenstva naglasili su važnost stavljanja u prvi plan zaštitnih mjera protiv ovisnosti i liječenja, a tek nakon toga kaznene mjere, ističe se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Granić naglasio je da je cilj Povjerenstva za suzbijanje zloporabe opojnih droga i dalje podizanje svijesti o razini samog problema, jer, kako je kazao, suprotno uvriježenom mišljenju, droga je problem svih nas, a ne samo ovisnika.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara