Sjeverna Koreja testirala novo oružje

Sjeverna Koreja testirala novo oružje
Foto: EPA

SJEVERNOKOREJSKI mediji izvijestili su da je njihov predsjednik Kim Jong-un posjetio mjesto gdje se testira novo taktičko oružje kojim se "pokazuju brzorastuće obrambene mogućnosti". 

Ovo je prvo spominjanje razvoja novih oružja u Sjevernoj Koreji od početka ove godine, a prijeti pogoršavanju političke atmosfere u pregovorima između Pjongjanga i Washingtona.

Čelični zid

"Današnji rezultati pokazuju opravdanost partijske politike koja se fokusira na razvoj znanosti i tehnologije kako bismo se obranili, a tako smo svima u regiji pokazali svoje brzorastuće obrambene mogućnosti", izjavio je Kim.

Prema sjevernokorejskoj novinskoj agenciji KCNA, novo oružje trebalo bi štititi tu državu kao "čelični zid".

Jedina fotografija koju su sjevernokorejski mediji objavili pokazuje Kima na nekoj plaži okruženog časnicima u vojnim odorama, no na njoj nema nikakvog oružja. 

Washington je na ovu objavu reagirao kratkim priopćenjem u kojem navodi kako "ostaje uvjeren da će se obećanja koja su dali predsjednici Trump i Kim održati" referirajući se na njihov sastanak u Singapuru u lipnju, kada su se dogovorili da će raditi na denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara