Sjeverna Koreja tvrdi da im je posjedovanje nuklearnog oružja "pitanje života i smrti"

Sjeverna Koreja tvrdi da im je posjedovanje nuklearnog oružja "pitanje života i smrti"

Foto: Hina

PJONGJANG ne namjerava razgovarati s Washingtonom o svom nuklearnom oružju, rekao je visoki sjevernokorejski diplomat ističući da je posjedovanje atomskog naoružanja pitanje života i smrti za Sjevernu Koreju, objavila je novinska agencija RIA.

Zamjenik američkog državnog tajnika John Sullivan izjavio je u četvrtak da Sjedinjene Američke Države ne isključuju mogućnost izravnih razgovora sa Sjevernom Korejom.

"To je za nas pitanje života i smrti. Sadašnja situacija samo nas učvršćuje u stajalištu da nam je nuklearno oružje potrebno radi odvraćanja potencijalnog napada", rekao je Choe Son-hui, direktor odjela za Sjevernu Ameriku u sjevernokorejskom ministarstvu vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na vatru ćemo odgovoriti vatrom", naglasio je on na konferenciji o neširenju nuklearnog oružja u Moskvi.

Diplomacija

Državni tajnik Rex Tillerson u nedjelju je kazao da mu je predsjednik Donald Trump naložio da nastavi diplomatske napore u cilju smirivanja rastućih napetosti sa Sjevernom Korejom, dodavši da će se "ti diplomatski napori nastaviti sve dok ne padne prva bomba".

Tillersonove riječi dolaze usred sve većih napetosti između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje nakon niza nuklearnih i raketnih pokusa Pjongjanga i rata riječima između čelnika dviju zemalja.

Sjeverna Koreja je provela niz nuklearnih pokusa zadnjih tjedana i ranije i ispalila dva projektila preko Japana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara