Škare Ožbolt i Bajić odustali od sudjelovanja u HTV-ovoj emisiji zbog drugih gostiju

Škare Ožbolt i Bajić odustali od sudjelovanja u HTV-ovoj emisiji zbog drugih gostiju
MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt priopćila je kako su ona i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustali u ponedjeljak navečer od sudjelovanja u emisiji "Otvoreno" "zbog nekorektnosti voditelja", jer su suprotno najavi "u emisiju došli Luka Mišetić i Marin Ivanović, odvjetnici Ante Gotovine", koji "nemaju legitimitet predstavljati ga".

Ministrica je Hini, u vrijeme početka emitiranja te emisije koju je uređivao Tihomir Ladišić, priopćila kako su u njoj trebali sudjelovati profesor Mladen Cvrtila i saborski zastupnik Neven Mimica koji se trebao javiti iz Bruxellesa, ali da su "prilikom ulaska u studio organizatori rekli da su umjesto njih gosti Mišetić i Ivanović".

"Ministrica pravosuđa i glavni državni odvjetnik odustali su od sudjelovanja u emisiji jer Mišetić i Ivanović nemaju legitimitet predstavljati se kao odvjetnici generala Gotovine budući da ni Haaški sud ne priznaje njihovu punomoć", priopćila je Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inače, gosti u studiju naposlijetku su bili odvjetnik Luka Mišetić, ali ne i Marin Ivanović, već bivši ministar obrane Jozo Radoš.

"Odustajanje od emisije bilo je prije svega zbog nekorektnosti i neprofesionalnosti voditelja emisije Tihomira Ladišića", rekla je ministrica.

Ladišić je na početku emisije, u kojoj je bilo riječi o slučaju odbjeglog generala Ante Gotovine i pritiscima EU-a u vezi s tim slučajem, rekao kako su gosti trebali biti i Škare Ožbolt i Bajić, ali da su "odustali od sudjelovanja zbog neslaganja s izborom gostiju".

Poslije emisije Ladišić je Hini izjavio kako je u emisiju zaista zvao Cvrtilu i Mimicu, ali da su "oni bili spriječeni sudjelovati jer su na putu", pa je stoga "morao pozvati druge goste". Također je ocijenio kako "nitko osim uredništva HTV-a nema pravo vršiti odabir gostiju u emisijama te kuće".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara