Škare-Ožbolt poziva ministra Strugara da svima omogući besplatne udžbenike

SABORSKA zastupnica DC-a Vesna ŠkareOžbolt uputila je danas otvoreno pismo ministru prosvjete i športa Vladimiru Strugaru u kojem traži da ministar u okviru svog resora i unutar Vlade donese odluku da se dobivanje besplatnih udžbenika omogući i djeci koja ne žive u "bogatim gradovima".

Škare-Ožbolt navodi kako su je na tu inicijativu potaknula pisma roditelja iz slavonskih županija, koje smeta činjenica da su u nekim dijelovima Hrvatske lokalne vlasti djeci osigurale besplatne udžbenike, dok drugi još trpe posljedice ratnog razaranje i gospodarske zaostalosti.

Besplatne školske udžbenike na jesen će dobiti svi zagrebački osnovnoškolci, neovisno o njihovom socijalnom statusu, za što je novac osiguran iz zagrebačkog gradskog proračuna.

"Budući da je osnovno školstvo za sve obvezno, držim da je teško prihvatljivo stvaranje razlika među djecom i to već na početku njihovog školovanja", kaže Ožbolt.

Ona procjenjuje da se zbog socijalno-gospodarske situacije u pojedinim dijelovima Hrvatske i niskih primanja roditelja može očekivati da neka djeca ove godine ostanu izvan obrazovnog sustava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara