ŠKARE-OŽBOLT RAZGOVARALA S VELEPOSLANIKOM NIZOZEMSKE U HRVATSKOJ

Ministrica pravosuđa Republike Hrvatske Vesna ŠkareOžbolt, primila je četvrtak u posjet Lionel Veera, veleposlanika Nizozemske u Republici Hrvatskoj, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

Veleposlanik Veer čestitao je ministrici na pozitivnom avisu o hrvatskoj kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji. Također je izrazio spremnost Nizozemske da pomogne Hrvatskoj u osposobljavanju pravosuđa za preuzimanje slučajeva koje bi Haški sud mogao prepustiti domaćem sudstvu, i oko provedbe reforme pravosuđa, navodi se u priopćenju.

Ministrica Škare-Ožbolt se zahvalila na donaciji od 40 tisuća eura koju je nizozemska vlada uputila ministarstvu pravosuđa kao potporu organizaciji seminara za suđenje ratnim zločinima u Hrvatskoj. Naglasila je važnost provedbe reforme pravosuđa za uspjeh hrvatske kandidature za članstvo u Europskoj uniji i ukazala na mjere koje ministarstvo poduzima u tom pravcu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo također pokušava otkloniti postojeće prepreke stranim investicijama u Hrvatskoj, za što, prema riječima veleposlanika Veera, postoji izrazit interes nizozemskih poduzetnika, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/kga ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara