Škare-Ožbolt: Sabor treba što prije raspustiti

ZAMJENICA predsjednika Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt izjavila je danas u Osijeku kako je ovotjedni aktualni sat u Hrvatskom saboru bio "najsramotniji dan u ovome sazivu Sabora" jer je, umjesto postavljanja konkretnih pitanja Vladi, "gotovo svima odgovarala farsa u koju se pretvorila afera prisluškivanja".

Na konferenciji za novinare rekla je kako je bilo ozbiljnih tema za raspravu, poput proglašenja gospodarskog pojasa, pitanja odnosa s Haaškim sudom, usklađivanja hrvatskog s europskim zakonodavstvom, ali da je ono u što se pretvorio rad Sabora "prava sramota".

"Ako se ovako bude nastavilo, najbolje bi bilo usvojiti još samo europske zakone i da se Sabor što prije raspusti", ocijenila je Škare-Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazala je kako DC poziva Vladu da što prije proglasi gospodarski pojas, jer je to "pitanje suvereniteta zemlje i nacionalnog ponosa", a da trenutačni razvoj događanja pokazuje kako Vladi "nedostaje stručnost i odlučnost".

"Hrvatska diplomacija loše je odradila svoj posao i ako se sada od toga odustane to je jasan pokazatelj da Hrvatskoj slabi međunarodni položaj te da se dovodi u drugorazrednu poziciju", ustvrdila je Škare-Ožbolt.

Dodala je kako koalicija DC-a i HSLS-a "jasan pokazatelj okrupnjivanja političke scene" i postojanja treće opcije - političkog centra.

Najavila je kako će se zauzimati za novi ustroj Ministarstava te da se umjesto ministarstva za obnovu i razvitak utemelji ministarstvo za regionalni razvoj koje bi, kako kaže, "vodilo računa o ujednačenom razvoju svih dijelova Hrvatske".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara