Škare-Ožbolt: Za razliku od premijera ja ništa ne tajim

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa na čelu s Josipom Lekom danas odlučilo kako je premijer Ivo Sanader "ispunio svoju obvezu" i oslobodilo ga sumnje za sukob interesa, iako Sanader uopće nije odgovorio na pitanje kako je stekao svoju imovinu niti kolika je točno njegova vrijednost.

Od premijera je nešto lošije prošao istarski župan Ivan Jakovčić, za kojeg je Povjerenstvo odlučilo da je bio u sukobu interesa pri kupnji stana od Grada Poreča. Jakovčić je na ovu odluku odgovorio pismenom izjavom u kojoj ističe kako odluku povjerenstva smatra "nevjerojatnom i apsurdnom".

"Poštujem odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u obavljanju javnih dužnosti jer poštujem pravnu državu neovisno o tome što predmetnu odluku smatram nevjerojatnom i apsurdnom", stoji u Jakovčićevom priopćenju.

Povjerenstvo je ovom odlukom još jednom pokazalo kako točno hrvatska pravna država (ne)funkcionira, a sad će se, kako bi se pozornost javnosti napokon malo skrenula s Verone i premijerovih satova, na dnevnom redu Povjerenstva naći i slučaj prodaje kuće Željke Antunović u Virovitici i vikendica Vesne Škare-Ožbolt u Samoboru.

Stoga smo komentar ove, u najmanju ruku dvojbene odluke, potražili upravo kod idućih "žrtava" Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

"Meni je ova odluka povjerenstva čudna, da ne kažem sramotna. Premijer uopće nije odgovorio na pitanje koje mu je Povjerenstvo postavilo, ali važno je da je vladajuća koalicija još jednom odradila svoje. Ovo je pravi pokazatelj kako se ponaša pravna država. Sanader ne pokazuje račune iz Verone, kao ni ugovore o poslovanju INA-e, HT-a, Orco-a... On ništa ne zna, pa tako ne zna ni odakle mu satovi", rekla je Vesna Škare-Ožbolt u razgovoru za Index.

Škare-Ožbolt smo upitali i kako komentira najavu Povjerenstva da će se jedna od idućih istraga baviti njenom vikendicom u Samoboru, koju navodno nije prijavila u svojoj imovinskoj kartici.

"Veselim se toj istrazi, apsolutno će izgoriti na tome. Za razliku od premijera ja ništa ne tajim", kratko i jasno prokomentirala je Škare-Ožbolt.

Željka Antunović je bila nešto malo manje rječita od svoje kolegice, napomenuvši nam tek da odluku Povjerenstva ne može komentirati jer je još nije ni vidjela, a o pitanju prodaje svoje kuće u Virovitici dodala je: "Što se te kuće tiče, ja sam sve što sam imala reći već odavno rekla. To nikad nije ni bila moja kuća, već je pripadala mojim pokojnim roditeljima."

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara