Školska knjiga hrvatski nakladnik s najdužim "stažem" na Frankfurtskom sajmu

Školska knjiga, jedan od hrvatskih izdavača s najdužim "stažem" na Frankfurtskom sajmu knjiga, predstavit će na sajmu knjigu Bože Skoke "Hrvatska: identitet, image i promocija", monografiju na engleskom i njemačkom jeziku "Antički gradovi u Hrvatskoj" Mirjane Sanader te kao suizdavač s HAZU treći svezak "Barok i prosvjetiteljstvo" znanstvenonakladničkog niza "Hrvatska i Europa".

"Frankfurtski sajam knjiga ostaje jedan od najvažnijih foruma za kritički dijalog kultura", izjavio danas direktor sajma Volker Neumann u povodu sutrašnjeg otvaranja najvećeg sajma knjiga na svijetu na kojemu će nastupiti 6691 izlagač iz 110 zemalja s više od 350.000 naslova. Arapski svijet kao počasni gost sajma predstavit će se s više od 200 autora, što je najveća delegacija u povijesti zemalja gostiju na sajmu.

Nedavno objavljena knjiga Bože Skoke "Hrvatska: identitet, image, promocija", prva koja se bavi hrvatskim identitetom i imageom, svoju prvu promociju imat će 7. listopada na Frankfurtskom sajmu, izjavio je Zoran Velagić, urednik u Školskoj knjizi koja na Frankfurtskom sajmu nastupa zajedno s 27 hrvatskih izdavača.

Skokinu knjigu Velagić smatra značajnom jer na temelju analize stanja daje prijedloge za kvalitetniju kulturnu, gospodarsku i svekoliku promociju Hrvatske u svijetu.

Na predstavljanje engleskoga i njemačkog izdanja knjige Mirjane Sanader "Antički gradovi u Hrvatskoj" 9. listopada odlučili smo se zbog toga što ta knjiga otkriva bogato i dobro sačuvano antičko naslijeđe s kojim se malo zemalja može pohvaliti, a koje je znatno utjecalo na formiranje ukupne duhovnosti na ovim prostorima, izjavio je Velagić. Dodao je kako je hrvatsko izdanje te knjige naišlo na velik odjek te je rasprodano i napravljeno je već drugo izdanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, ta je knjiga najbolja pozivnica za posjet Hrvatskoj jer znanstveno-stručnim pristupom prezentira antičke vrijednosti u Hrvatskoj, koje ilustriraju slike vrhunskih hrvatskih fotografa.

"Barok i prosvjetiteljstvo (XVII.-XVIII. stoljeće)" treći svezak petosveščanoga znanstvenonakladničkog niza "Hrvatska i Europa - Kultura, znanost i umjetnost", jednog od najvažnijih izdavačkih poduhvata u povijesti HAZU, predstavit će 8. listopada urednik sveska Ivan Golub.

Na Frankfurtskom sajmu knjiga organizatori od 6. do 10. listopada očekuju oko 290.000 posjetitelja.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara