Skoplje: Ministrica Grabar-Kitarović razgovarala s visokim makedonskim dužnosnicima

MINISTRICA za europske integracije Kolinda GrabarKitarović, koja je u dvodnevnom službenom posjetu Makedoniji, razgovarala je u srijedu prijepodne u Skoplju s visokim makedonskim dužnosnicima o suradnji dviju zemalja u procesu pridruživanja europskim integracijama, a primio ju je i makedonski predsjednik Branko Crvenkovski.

Kako je poslije razgovora izjavila hrvatska ministrica, razgovori s makedonskim dužnosnicima bili su vrlo srdačni, a između Hrvatske i Makedonije nema otvorenih pitanja. U razgovorima s predsjednikom makedonske vlade Harijem Kosovim, potpredsjednicom vlade Radmilom Šekerinskom, odgovornom za eurointegracije, i ministricom vanjskih poslova Ilinkom Mitrevom dogovorena je intenzivna međusobna razmjena i suradnja, posebice na tehničkoj razini u vezi s pridruživanjem Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svim dužnosnicima s kojima sam se susrela dosad, naglasila je ministrica Grabar-Kitarović, prenijela sam kako je Hrvatska spremna pomoći u bilo kojem pitanju koje se tiče procesa pridruživanja. Tijekom dana i u četvrtak, dodala je, dogovoreni su razgovori o načinu odgovora i svemu ostalom što prati Upitnik koji Makedonija uskoro treba dobiti iz Bruxellesa. "Nadam se da će u ovom procesu Hrvatska pomagati Makedoniji ali i Makedonija Hrvatskoj, odnosno da će razmjena iskustava biti obostrana. Uvjerena sam da je perspektiva za ulazak u Europsku uniju vrlo izgledna za obje države", zaključila je ona.

Ministrica Kolinda Grabar-Kitarović zajedno s potpredsjednicom vlade Makedonije Radmilom Šekerinskom poslijepodne će otputovati u Ohrid, gdje će tijekom dana i u četvrtak, uz razgovore o eurointegracijama, sudjelovati i na radnom susretu Srednjoeuropske inicijative.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara