Škorić povukao kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a: Želim smiriti tenzije

Škorić povukao kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a: Želim smiriti tenzije
Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

ŠEF splitskog HDZ-a Petar Škorić odlučio je povući svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke nakon što je sinoć podržao predsjednika stanke Andreja Plenkovića koji se natječe za novi mandat.

Kako je objavio na Facebooku, učinio je to "uvjeren da je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje koja se posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa".

>>>Kovač komentirao Škorićevu naglu promjenu strane

"Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i 'fair play' kampanju. HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači", poručio je Škorić.

Škorić protiv blokovskih podjela

"Zalagao sam se protiv blokovskih podjela unutar jedne obitelji, a aktualnom predsjedniku sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama našeg tradicionalnog glasačkog tijela. Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku", napisao je Petar Škorić.

Nekim članovima HDZ-a nije se svidjela činjenica da je Škorić naprasno dao podršku Plenkoviću pa su objavljivali snimke kako kidaju Škorićev listić za prikupljanje potpisa za stranačku kandidaturu, kako je javio N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara