Skoro nije bilo nade da će preživjeti: Dvije godine nakon rođenja sijamski blizanci uče hodati!

Skoro nije bilo nade da će preživjeti: Dvije godine nakon rođenja sijamski blizanci uče hodati!

Screenshot: GMTV

ČINI se kako je zaključeno posljednje poglavlje u čudesnom životu sijamskih blizanaca iz Irske za koje su liječnici mislili da nema šanse da će živjeti, javlja britanski Mirror donoseći fotografije skoro dvije godine starih Hassana i Husseina.

Dječaci su rođeni u prosincu 2009. godine, bili su spojeni od prsnog koša do zdjelice, a za preživljavanje liječnici su im dali samo dva posto šanse! Također, još dok je Angie Benhaffaf bila trudna s njima liječnici su je upozorili kako možda neće preživjeti niti porod, no dječaci su preživjeli sve. Pet mjeseci nakon rođenja operirani su 14 sati i uspješno razdvojeni. Bila je to operacija na život ili smrt iako su imali razdvojena srca. Međutim, bilo je potrebno razdvojiti jetru, crijeva, mjehur i zdjelicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavak sjajan!


Početkom listopada ove godine Hassan i Hussein dobili su protetičke noge pa trenutno uče hodati, a stručnjaci smatraju kako će već iduće godine moći hodati bez ičije pomoći. Već sada puze, penju se na krevet sami, a kako piše Mirror, čak udaraju nogometnu loptu.

"Njihov oporavak je nevjerojatan. Umjesto da budu šest mjeseci u bolnici, kući su ih pustili već za šest tjedana.", izjavila je majka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara