PARLAMENTARNI IZBORI

Robert Pauletić pridružio se Škorinom Domovinskom pokretu

Robert Pauletić pridružio se Škorinom Domovinskom pokretu
Foto: Marko Prpić/Pixsell, Facebook

DOMOVINSKI POKRET Miroslava Škore na Facebooku se pohvalio, kako su napisali, pojačanjem.

Radi se o Robertu Pauletiću.

"IMAMO KVISKA!

S veseljem objavljujemo da je Domovinski pokret u Dalmaciji dobio veliko pojačanje, poznatog splitskog kvizaša i putopisca Roberta Pauletića. Pauletić je već nekoliko mjeseci član Domovinskog pokreta, a za ove izbore bit će nam jedan od važnih aduta za X. izbornu jedinicu.

Osim što je već 25 godina uspješan privatni poduzetnik, Pauletić je prije nekoliko godina bio zamjenik ministra turizma, tako da već ima iskustva u politici. Jako nam je drago što je uz nas, jer to je čovjek koji najčešće pobjeđuje čega god se prihvati, spoj znanja, poštenja i hrabrosti kakav Domovinskom pokretu i Hrvatskoj treba.

Domovinski pokret sad ima Kviska, idemo dvostruko jače!" objavio je Domovinski pokret.

I Pauletić se pohvalio da se pridružuje Domovinskom pokretu.

Bio je MOST-ov kandidat za gradonačelnika Splita.

Tada je najavio kako će u slučaju da bude izabran za gradonačelnika srezati gradsku administraciju te vratiti splitski sport na stare staze slave.

Pauletić se Indexu te 2017. deklarirao kao kandidat centra koji će nastojati privući i glasove ljevičara. Rekao je i da nije vjernik u jednom razgovoru za N1 televiziju, a Indexu je pojasnio: "Nisam praktični vjernik, ali supruga mi je vjernica. Odlazim s njom i djecom u crkvu, slavim Božić, Uskrs i sve kršćanske blagdane. Također, svjestan sam pozitivne uloge Crkve u našoj povijesti, ali poštujem i sve ostale vjere".

Huškač Pauletić, smetaju mu Srbi i Japanci

Robert Pauletić početkom 2016. godine imenovan je zamjenikom ministra turizma, a razriješen je u studenom te godine. O jednome Pauletićevom članku kao primjeru huškanja Index je pisao još davne 2008. godine.

"Smista san otiša do vlasnika hotela, inače purgera (!), i reka da napuštan hotel već sutra ujutro, umisto u sridu kako san planira. Reka je samo: 'Okej, nemojte kaj zamerit!', iako smo znali i on i ja o čemu se radi. Ali jebiga, kume, kune su kune, makar bile i srpske. Srbi su nan se, eto, zbilja vratili, u velikon broju. Istra, Kvarner, otoci, Dubrovnik, dolaze bez kompleksa i straja. Ka i ovi burazer s Paga, neka mu je srećno letovanje!", napisao je Robert Pauletić u Slobodnoj Dalmaciji 2008. godine pišući o tome kako mu smetaju srpski turisti na Jadranu.

"Šta je tila ova od tebe?'. 'Da pomerim kola', odgovorija san kratko. 'Ajde ne zajebaji! Šta je, Srpkinja?'. 'Slušaj, Švabica očito nije'. 'Ne virujen ti, lažeš. Ajmo vidit registraciju!' Našli smo na parkingu ne jedan nego tri BG auta. Dva beemvejca i jedan audi. Parkirali su se utisno, zbilja bi trebalo da se pomer... jebate, šta je meni?" pisao je Pauletić.

U članku Pauletić prosipa žuč iznerviran susretom s "nelošom crnkom", za koju se ispostavilo da je Srpkinja (koja se ne može parkirati zbog njegovog auta) pa zaslužuje da je on "otkači". Drama se nastavlja u kafiću, gdje su njezini sunarodnjaci "Srbi okupirali najbolja tri stola uz ogradu. Ustvari, formirali su jedan veliki SAO Stol, cili prvi red, tri familje s dicon."

Uskoro se ispostavlja kako za SAO stolom, kako ga naziva, sjede tri primitivca, no Pauletiću je povrh svega bilo važnije koje su nacionalne pripadnosti. Slijedi snebivanje njegove supruge Papučice i njezini zabrinuti komentari "Čuješ li ovo? Opet bi oni nama komandirali, samo da uvate priliku" pa onda: "Koje su ovo škovace? Šta provociraju ovako usrid Hrvatske? Jesu li oni normalni?"

No, ne smetaju mu samo Srbi.

"Nadam se da je svima jasno da je to šala i satira, pozvao bih turiste iz Japana i Srbije i sve druge da dođu u Hrvatsku. Dakle, satira i šala. Vrhunac je kad su na jednoj televiziji citirali vic koji sam prenio... To je vrhunac. Ljudi iz MOST-a su mi ponudili funkciju, vjeruju u moje ideje, inteligenciju i iskustvo svjetskog putnika. Nadam se da mogu poboljšati naš turizam s novim idejama. Oni traže nekoga tko je spreman sagledati stvari iz druge perspektive, nove ideje. Zašto ne bih bio uspješan ako nisam iz struke.

Objava o Japancima je nastala prošlo ljeto, sve govori zadnja rečenica "Japanci idite u Kinu", svakome s imalo zdravog razuma bi trebalo biti jasno da je to satira i šala. Kao putopisac se smatram kozmopolitom, nisam nacionalist, volim svoje, Dalmaciju i Hrvatsku, ali poštujem tuđe", komentirao je 2016. nakon što je imenovan zamjenikom ministra turizma Pauletić.

Najmlađi pobjednik Kviskoteke

Publicist i enigmat Robert Pauletić poznat je i kao najmlađi pobjednik nekada popularne Kviskoteke. U vrijeme rata radio je kao novinar, i to ST-u pokojnog Marinka Božića.

Nagrađivani novinar Drago Hedl je u Feral Tribuneu razotkrio najveću Pauletićevu priču iz doba rata, a to je  navodni pokušaj ubojstva Branimira Glavaša. Naime, ispostavilo se da je članak, iako pisan u prvom licu i potpisan imenom i prezimenom Roberta Pauletića, potpuno izmišljen. Pauletić je priznao da nije bio na mjestu navodnog atentata, nego da mu je fotografiju leša s opisom "atentata na Glavaša" uručio fotoreporter Alojz Krivograd.

Na suđenju Glavašu Pauletić je rekao da je članak mijenjao Božić i da je upravo to razlog njegovog odlaska iz redakcije ST-a. Skrasio se u Slobodnoj Dalmaciji.

Pauletić je godinama bio zaboravljen i bavio se uglavnom reportažama. Objavio je i četiri knjige - Nepal u 77 priča: totalno drukčiji putopis, Brazil u 77 priča: putovanje & antiputovanje, Himalaja u 77 priča: libar o ponosu i smrti, te Led i druge priče, sedam kontinenata & sedam godina.

Borba protiv kajkavskog u crtićima

Poznat je i po inicijativi "Svi U bojkot Continentala zbog nasilne kajkavizacije crtanih filmova". Bio je to naziv Facebook grupe koju je osnovao te kojoj je dodao rang-ljestvicu najiritantnijih "riči" zagrebačkog slenga: roćkas, guba, repka, buraz, fakat, kužiš, ideš, pesek, tekma, curke... Uz popis je nadopisao kako je koristan i za Zagrepčane: "Neka znaju."

"Ne vodite djecu na Štrumpfove! Zaustavimo teror bezobraznih sinkronizacija na zagrebački sleng. Spasimo dalmatinsku, slavonsku, istarsku, ličku djecu od svakodnevne nasilne kajkavizacije", stajalo je u opisu.

2013. ušao u političke vode

Pauletić se uključio i u političke vode. Tako je 2013. godine rekao da se više ne smatra Splićaninom, zbog izbora Ive Baldasara za gradonačelnika Splita, za kojeg kaže da je cijelo vrijeme rata bio u Italiji pa ne može vjerovati da su Splićani glasali za njega.

Pauletić je podijelio i svoje oduševljenje pobjedom Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima prije pet godina pa je tako na Facebooku napisao poduži status. "Siguran san da bi rezultat bija puno bolji za HDZ, da ta stranka ne nosi teško 'sanaderovsko' lupeško breme iz prošlosti, pa je masu Hrvata samo zbog tih trauma glasovalo za Josipovića", napisao je Pauletić dodajući na kraju: "Ako novi HDZ bude vlada na taj način, komunisti se više nikad neće vratit na vlast."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara