Škoro: U Kolindinoj knjižici treba biti vozni red njenog busa, da se sklonimo

Škoro: U Kolindinoj knjižici treba biti vozni red njenog busa, da se sklonimo
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

PREDSJEDNIČKI kandidat Miroslav Škoro danas je održao skup u Splitu. Bilo je to na platou Doma Hrvatske vojske u Lori. 

Između ostalog, na skupu se okomio na dvoje glavnih protukandidata, Kolindu Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

 

O Kolindi: Predsjednica mi maše knjižicom

"Kolinda Grabar-Kitarović poručuje mi, mašući knjižicom, da je to njezin program. Ja da sam predsjednik pet godina, mahao bih rezultatima", kazao je Škoro.

“Javnost kontrolira udbaška, obavještajna mafija. Svašta kruži, ali neće još dugo. Predsjednica me zove narodni heroj, valjda joj smeta da mi ne dolaze ljudi iz državne uprave, nego mi narod dolazi spontano. Vratimo Hrvatsku narodu. Predsjednica mi maše knjižicom u kojoj je lista želja za Djeda Božićnjaka. U toj knjižici bi trebao biti vozni red njenog autobusa da se znamo skloniti kada prolazi. To je štićena kolona”, rekao je, javlja Dalmacija Danas.

“Ja tražim promjene i veće ovlasti naroda. Jesmo li glasovali u saboru za to da trče iz tabora u tabor? Zar je moguće da netko s 800 glasova bude predsjednik sabora, a s milijun nema nikakve ovlasti? Dok me narod podržava, neće me nitko maknuti. Predsjednik mora moći raspisati referendum bez dopuštenja premijera. Predložit ću saboru ljude za Ustavni sud jer oni moraju biti predstavnici naroda”, kazao je.

O Milanoviću: On kaže ili mi ili oni. Ja mu poručujem i mi i oni su protiv tebe

Prokomentirao je potom i Zorana Milanovića.

“Bivši premijer mogao je napraviti nešto, a nije ništa napravio. On kaže MI ILI ONI, nema više mi ili oni. Ja mu iz Splita poručujem i mi i oni su protiv tebe. I Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović su sva naličja istog sustava. Glas za Miroslava Škoru je glas za narod, a glas za Kitarović i Milanovića je glas za Andreja Plenkovića”, kaže Škoro.

Otkrio što bi napravio ako osvoji izbore

Potom je otkrio što bi napravio ako osvoji izbore.

“Kada pobjedim, predložit ću raspuštanje sabora i vlade! Danas se ne vodi računa o našim granicama, zabada se glava u pijesak. Na našoj granici bit će Hrvatska vojska.Ne priča se o betonizaciji obale i Dalmacije, ne priča se o ovršenima. Zato predsjednik mora moći sazvati sjednicu vlade. Pokušavaju me posvađati s narodom i s Crkvom. Ja sam Hrvat i katolik. Naučio sam praštati, ali nemojte nasjedati na provokacije onih koji su šutjeli kada narod nije htio Istanbulsku konvenciju, kada je htio mijenjati izborni sustav. Nemojte vjerovati onima koji primaju Vućića. Želim raščistiti odnose sa Srbijom, nema što naša arhiva i kulturno blago tražiti u Srbiji. Tražit ću odštetu za sve one koji su bili u koncentracijskim logorima u Srbiji. Nemojte vjerovati onima koji navijače Hajduka nazivaju Orjunašima, onda je i moj tata bio Orjunaš”, ispričao je.

Obratio se i Hrvatima u BiH

Potom se obratio i Hrvatima u BiH.

“Osobito pozdravljam hrvatski narod iz BiH. On mora biti suveren. Sada je stanje tamo neodrživo. I tamo i vamo je cirkus. Puno toga ovisi o tome što ćemo glasovati u nedjelju. Ajmo ovako; misa, glasanje pa ručak. Sve mora biti gotovo do 14 sati. Ne mogu oni toliko ukrasti koliko mi možemo izaći. Možemo pobijediti u prvom krugu. Dočekajmo Božić mirno”, zaključio je, javlja Dalmacija Danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara