"Skup" pobjednik festivala malih scena u Rijeci

Predstava "Skup" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, u režiji Jagoša Markovića, pobjednik je 10. festivala malih scena, održanog u Rijeci, po ocjeni publike i stručnog žirija. L

Dobitnici nagrada "Veljko Maričić" proglašeni su kasno sinoć nakon posljednje prikazane predstave "Nosi nas rijeka" Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita, koja je dobila specijalnu nagradu žirija za kolektivnu igru.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Olga Odanović iz predstave "Skup", a najboljim muškim glumcem proglašen je Zsolt Nagy iz "Radničkog cirkusa" Kretakor theatra iz Budimpešte.

Najbolja je mlada glumica, po ocjeni stručnog žirija, Jadranka Đokić za ulogu u predstavi "Kraljice", a najbolju epizodnu ulogu ostvarila je Katarina Bistrović Darvaš u "Jelki kod Ivanovih".

Najbolja je dramaturgija ona Laryja Zappie u predstavi "Glorija", najbolji kostimi su Lane Cvijanović iz "Skupa", glazba Duška Rapoteca Utea za "Gloriju", a oblikovanje svjetla Tamasa Banyaija za "Radnički cirkus".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade "Veljko Maričić" nose ime po uglednom glumcu iz prošlog stoljeća koji je najveće uspjehe ostvario u riječkom kazalištu.

Nagradu "Anđelko Štimac" za najbolju režiju dobio je Jagoš Marković za "Skup".

Riječki "Novi list" dodijelio je svoju nagradu "Mediteran" glumici Jadranki Đokić.

Selektor toga festivala, održanog od 3. do 12. svibnja, bio je Darko Lukić, a umjetnički direktor Nenad Šegvić. Organizatori su HKD teatar i Odjel za kulturu Grada Rijeke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara