Slamka spasa za Radio 101: Preživjet će barem kratko, ako pronađu milijun kuna

Foto: Ilustracija

RADIO 101 možda će ipak preživjeti. Trgovački sud danas je odlučio da u naredna tri tjedna od vjerovnika pokušaju prikupiti milijun kuna do kraja stečajnog postupka, koji će trajati pola godine.

To bi, vjeruje se, bilo dovoljno za hladi pogon nekoć najpopularnijeg zagrebačkog megaherca, gdje trenutno radi 23 ljudi koji nisu primili plaću od svibnja. Stečajni upravitelj Maroje Stjepović kazao je danas da vjerovnici nisu imali druge nego prihvatiti stečajni plan, jer im je to jedini način da naplate oko 12 milijuna kuna.

Da nisu bili za ovaj plan, radio bi možda odmah prestao s programom, nitko se ne bi naplatio, a to bi bio najgori scenarij i za slušatelje i za ostale protagoniste trakavice oko "stojedinice".

Radio 101 već je umalo bio prodan Media Servisu tajkuna Jurja Hrvačića, koji je uplatio 15,1 milijun kuna, ali je onda Vijeće za elektronske medije prodaju spriječilo.

Vijeće je odugovlačilo s rješenjem o kupoprodaji dok se nije izglasao novi Zakon o elektroničkim medijima, kojim je zabranjen prijenos koncesija, pa je time i prodaja "stojedinice" Hrvačiću propala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara