Slaveći zabranu Parade ponosa, desničari u Beogradu zapalili zastavu EU-a

Slaveći zabranu Parade ponosa, desničari u Beogradu zapalili zastavu EU-a

Foto: AFP

POLICIJSKE jeidnice patroliraju ulicama Beograda i drugih srpskih gradova kako bi pokušali spriječiti organiziranje rizičbnih skupova, izvijestio je to MUP Srbije. Do sada je privedeno šestero ljudi, među njima i jedna osoba koja je pokušala pozvati na održavanje skupa ispred Skupštine Srbije, kazao je za B92 pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović.

Kod preostalih privedenih pronađene su fantomke i bejzbol palice, a svi privedeni su procesuirani i predani istražnim sucima. Grekolović je oko 14 sati konstatirao kako je inače situacija na ulicama Beograda mirna.

Policija je također spriječila okupljanje i performans pristalica Srpskog narodnog pokreta Naši koji je trebao biti organiziran na Avali povodom otkazivanja Parade ponosa, priopćila je danas ta organizacija. Onima koji su uspjeli stići do Avale policija je naredila da se udalje, ali su oni na prilazu Ripnju zapalili zastavu Europske unije it ime, kako se u priopćenju navodi, obilježili pobjedu u kampanji za zabranu Parade ponosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, za danas su u Beogradu, prije službene zabrane, bili planirani Gay Pride, ali i ultradesničarski "Molitveni hod". Iako su oba skupa bila zabranjena jer se smatraju prerizičnima, u beogradskoj je policiji danas vladao povišen stupanj pripravnosti.

Pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović rekao je za B92 da je policija raspoređena po Beogradu i drugim srpskim gradovima "kako bi spriječila sva rizična okupljanja". Također je pozvao da se takva okupljanja ne organiziraju.

"U suprotnom je policija spremna na intervenciju kojom će spriječiti skupove i procesuirati počinitelje", rekao je te dodao da postoje najave da bi moglo doći do organiziranja nekoliko skupova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara