Slavonac mjesecima silovao 14-godišnju djevojčicu pa dobio 6 godina zatvora

Slavonac mjesecima silovao 14-godišnju djevojčicu pa dobio 6 godina zatvora

Ilustracija: 123rf

MUŠKARAC iz Slavonije nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora jer je mjesecima silovao 14-godišnju kćer iz prijašnjeg braka svoje partnerice. Zlostavljao ju je svake druge noći u obiteljskoj kući dok su ukućani spavali.

Monstrum je s pastorkom seksualne odnose imao i vikendom jednom mjesečno u njegovoj kući, u koju bi je odvodio. Tužitelji smatraju da se ovaj pakao odvijao od proljeća 2016. do siječnja 2017. godine.

Slao joj pisma u školu

Silovatelj se još prije nepravomoćne presude preko branitelja žalio Vrhovnom sudu na odluku prvostupanjskog Županijskog suda zato što mu je produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od uhićenja 21. kolovoza prošle godine.
 
Međutim, drugostupanjski sud smatra da je odluka nižeg suda opravdana zbog njegova ponašanja nakon uhićenja koje pokazuje upornost i veliku kriminalnu volju, piše Glas Slavonije.
 
"Kad se te okolnosti povežu s činjenicom da je optuženik u tijeku boravka u istražnom zatvoru pokušao stupiti u kontakt sa žrtvom, na što upućuje i posljednje pismo koje je poslao žrtvi preko osnovne škole koju ona pohađa, tada je sasvim očito da postoji neposredna i konkretna opasnost od ponavljanja djela na koju je potrebno reagirati istražnim zatvorom", navodi se između ostaloga u rješenju Vrhovnog suda.
 
Žalio se da će izgubiti posao i ostati bez prihoda
 
Sud dodaje da opasnost od ponavljanja djela postoji unatoč njegovim tvrdnjama da je neosuđivana osoba, da je prestao seksualno zlostavljati pastorku sedam mjeseci prije uhićenja, da se prije uhićenja i odselio, da više ne postoji nikakva bliskost ni povezanost sa žrtvom i njezinom majkom, kao i da je Prekršajni sud odredio zabranu približavanja i kontaktiranja s obitelji žrtve.
 
Uz to, žalio se drugostupanjskom sudu da će daljnjim boravkom u istražnom zatvoru izgubiti posao i ostati bez ikakvih prihoda. Nikakve žalbe nisu mu uvažene te je Vrhovni sud odlučio da je Županijski sud potpuno pravilno odlučio da silovatelj i dalje ostane iza rešetaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara