Slavonski Brod: Odgođen za sutra najavljeni prosvjed metalaca u Zagrebu

ODBOR za opstojnost ´Đure Đakovića´ donio je odluku da se odgađa za sutra najavljeni prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu, jer su dobili pisana jamstva ministra gospodarstva kako će se o sudbini ´Đure Đakovića´ raspravljati na sastanku u Slavonskom Brodu 14. prosinca.

Pisano jamstvo ministra gospodarstva stiglo je u zadnji trenutak, ali je, podsjetio je predsjednik Odbora za opstojnost ´Đure Đakovića´ Ante Malovan, samo odgodilo već pripremljeni prosvjed. Ako model rješavanja statusa ´Đure Đakovića´ ne bude uključivao i opstojnost 2400 radnih mjesta, na Markov trg će doći svi ´Đakovićevi´ metalci, poručio je Malovan.

Predsjednik SMH Ivo Marjanović naglasio je da je ministar gospodarstva Ljubo Jurčić preuzeo obvezu da do 14. prosinca razgovara s Upravom i Nadzornim odborom ´Đure Đakovića´, a zatim da na sastanku u Slavonskom Brodu predstavi model i načine rješavanja ´Đure Đakovića´ kao cjeline.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je znak dobre volje i posljednja šansa da se problemi riješe mirnim putem, kazao je Marjanović naglašavajući kako će daljnje korake precizirati nakon sastanka u Brodu kojemu će, uz predstavnike sindikata, biti nazočni i saborski zastupnici s tog područja kao i predstavnici Uprave te Nadzornog odbora tvrtke.

Uz opstojnost radnih mjesta, i sindikat, kao i Uprava ´Đure Đakovića´, smatra kako daljnja sudbina nekadašnjeg metalskog giganta koji je, još uvijek u većinskom državnom vlasništvu, bitno ovisi o tome hoće li dobiti potporu u financijskoj konsolidaciji i rješavanju dubioza iz prošlosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara