Slavonski Brod - srednja škola domaćin poljoprivrednog sajma

Srednja poljoprivredna škola "Matija Antun Relković" domaćin je Sajma obrtništva, poduzetništva i poljoprivrede te 6. međužupanijske stočarske izložbe, koji su danas svečano otvoreni na 1700 četvornih metara površine, a predstavilo se više od stotinu izlagača iz cijele Hrvatske, obrtnika, poljoprivrednih proizvođača i proizvođača poljoprivredne mehanizacije.

Sajam je otvorio pomoćnik ministra za obrt, malo i srednje poduzetništvo Dragutin Katalenić istaknuvši želju da priredba dogodine poprimi i međunarodni karakter jer Brodsko-posavska županija svojim aktivnostima to zaslužuje. Iznimno važnim ocijenio je i povezivanje poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede, što je temeljna odrednica brodske gospodarske priredbe.

"U ovoj će godini posredovanjem Ministarstva malom gospodarstvu biti plasirano ukupno 3,5 milijarde kuna kreditnih sredstava, a upravo je Brodsko-posavska županija među onima koje su u vrlo kratkom roku uspjele dobrom suradnjom osigurati 160 milijuna kuna za razvoj te gospodarske grane", kazao je Katalenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brodsko-posavski župan podsjetio je na težnju da se poljoprivredu i poduzetništvo poveže sa znanošću nizom stručnih predavanja koja će biti organizirana na Sajmu.

Sajam će trajati četiri dana, a završit će tradicionalno u nedjelju 6. međužupanijskom stočarskom izložbom.

(Hina) vruž vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara