Slovenac susjedu pregazio zrakoplovom. Nagodio se za uvjetnu kaznu

Slovenac susjedu pregazio zrakoplovom. Nagodio se za uvjetnu kaznu
Ilustracija: YouTube (Nije fotografija aviona kojim je izazvana nesreća)

72-GODIŠNJAKA iz Ljubljane, koji je prije tri godine susjedu pregazio ultralakim sportskim zrakoplovom i teško je ozlijedio okružni je sud u Ljubljani u utorak osudio na godinu dana zatvora uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje te trajno oduzimanje dozvole za letenje.

72-godišnji Alojzij Šimenc je tijekom suđenja priznao krivnju i ispričao se oštećenoj ženi te se nagodio s tužiteljstvom, objavili su slovenski mediji.

Kako navodi ljubljanski list "Dnevnik", Šimenc je vlastitim ultralakim zrakoplovom 2016. pri pokušaju slijetanja na travnjak - improvizirano sletište - skrenuo na obližnji makadam, gdje su se šetale dvije žene, od kojih je jedna njegova susjeda te upravo potonju teško ozlijedio.

Na sudu je izrekao žaljenje zbog događaja koji ga je, po njegovom priznanju, jako pogodilo te rekao da je susjedi spreman ubuduće pomagati financijski i na druge načine.

Oštećenicu je sud u vezi odštete uputio na pokretanje civilne odštetne tužbe, a osuđenom Šimencu naložio plaćanje sudskih troškova.

Nakon spomenutog nesretnog ateriranja i ozljeđivanja susjede Ljubljančanin je i dalje letio svojim avionom, ali je prošle godine doživio novu nesreću u kojoj nije bio sam ozlijeđen, ali je zrakoplov posve izgorio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara