slovenija: drnovšek posreduje između novinara i poslodavaca

Slovenski predsjednik Janez Drnovšek posredovat će u sporu između slovenskih novinara i poslodavaca oko kolektivnog ugovora, pa bi štrajk novinara započet u nedjelju mogao završiti u roku nekoliko dana, doznaje se u utorak u Ljubljani nakon sastanka slovenskog predsjednika s predstavnicima novinara. LDrnovšek je u utorak primio izaslanstvo novinara u kojem su bili predstavnici vodećih novinskih kuća čiji listovi danas nisu izašli, nacionalne agencije STA, Televizije Slovenije i samostalnih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je u priopćenju za javnost prenio predsjednik Sindikata novinara Slovenije (SNS) Iztok Jurančič, Drnovšek, kojemu su obrazložili razloge štrajka, posredovat će kod Gospodarske komore da otpočnu pregovori sa sindikatom novinara i u slučaju da Gospodarska komora pristane na pregovore štrajk bi mogao biti brzo završen.

Predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS) i vjerojatni mandatar buduće vlade Janez Janša u ponedjeljak je za izazivanje štrajka optužio Gospodarsku komoru jer nije htjela sjesti za zajednički stol s novinarima, a doveo je u pitanje i njen legitimitet predstavljanja poslodavaca budući da djeluje na osnovi koncesije koju joj je dodijelila država.

(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara