Slovenska će strana idućih dana odgovoriti o zahtjevu HEP-a za odštetom

SLOVENIJA nije u tromjesečnom roku odgovorila na zahtjev HEP-a za odštetom zbog neisporučene struje iz nuklearke Krško od 54 milijuna dolara ali će ministar za okoliš i prostorno uređenje iznijeti slovenska stajališta o tome u već najavljenom pismu hrvatskom ministru gospodarstva Ljubi Jurčiču, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Pozivajući se na izvore iz slovenskog ministarstva, mediji prenose da slovenska strana ocjenjuje odštetni zahtjev za struju, neisporučenu od srpnja 2002. do travnja 2003. "značajno pretjeranim", ali da će ministar Janez Kopač ipak pristati da to bude osnova za pregovore te u pismu predložiti Zagrebu da sam odredi mjesto i vrijeme njihova održavanja.

Kako je za "Delo" od ponedjeljka izjavila glasnogovornica ministarstva okoliša i prostora Manca Šetina Miklič, nacrt Kopačeva odgovora Jurčiću nosi oznaku tajnosti. Po neslužbenim pak izvorima glavni su razlozi kašnjenja odgovora "financijske prirode", te zahtjev slovenskog parlamenta da nacrt sporazuma o Krškom s Hrvatskom, što ga je parlament već ratificirao, sadrži stroge rokove za skladištenje radioaktivnog otpada i buduće razgradnje nuklearnog energetskog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica je izjavila da je teško najaviti kada bi pregovori u vezi odštetnog zahtjeva HEP-a mogli početi.

(Hina) fl rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara