SLOVENSKI BISKUPI POZVALI VJERNIKE DA IZAĐU NA IZBORE

Slovenski biskupi u posebnoj su izjavi koja će u nedjelju biti pročitana i u crkvama vjernike pozvali da se u što većem broju odazovu na parlamentarne izbore koji će se održati 3. listopada.

"Smisao demokracije je u tome da svi građani slobodno i ravnopravno izraze svoju volju i predodžbu o tome kako će izgledati naša budućnost. Odlučili smo se za demokraciju, zato bi neodazivanje na izbore bio neodgovoran čin", naveli su u poslanici objavljenoj u srijedu slovenski biskupi, pozivajući birače da u izboru uvažavaju socijalna i ekonomska stajališta kandidata i njihov moralni integritet.

"Moramo izabrati zastupnike koji će jamčiti za poštenje, transparentnost u cijelom sustavu državne uprave i u vlastitim redovima, u Europskoj uniji promicati slovensku kulturu i nacionalnu samosvijest, te imati otvoreno srce za druge ljude u svijetu koji trpe zbog nepravdi i neimaštine", navodi se u izjavi slovenskih biskupa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasači su također upozoreni da biraju one koji se drže kršćanskih društvenih, etičkih i obiteljskih vrijednosti, te podupiru gospodarski napredak.

(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara