Slovenski granični policajci u "bijelom štrajku": Moguće su velike gužve na granici

Slovenski granični policajci u "bijelom štrajku": Moguće su velike gužve na granici

Foto: Hina

PROMET na slovenskim graničnim prijelazima s Hrvatskom odvijat će se nesmetano i bez zastoja, izjavio je ravnatelj slovenske policije Marijan Fank, nakon sastanka sa štrajkaškim odborom policijskog sindikata koji je počevši od nedjelje najavio jačanje "bijelog štrajka" i temeljite kontrole vozila i dokumenata na ulazu i izlazu iz Slovenije, čime žele upozoriti na neuspjeh u pregovorima s vladom o povećanju  plaća.

"Promet će se i idućih dana odvijati normalno", kazao je Fank, dodavši da je sa sindikatom govorio vrlo otvoreno i kazao im granice do kuda mogu doći policajci sa svojim štrajkaškim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta pravila određuje i naš zakon i schengenska pravila, a stupanj kontrole mogu određivati samo nadređeni i policijska uprava, a ne štrajkaški odbor", kazao je Fank, upozorivši da bi se oni koji to ne bi poštovali suočili sa stegovnim mjerama.

Policijski sindikati tvrde da s vladinim pregovaračima nisu bili u kontaktu već više od dva tjedna, te su zato najavili strožu i dugotrajniju kontrolu na granici, počevši od nedjelje, što bi izazvalo gužve na graničnim prijelazima s Hrvatskom, u nedjelju najprije u putničkom prometu, a od ponedjeljka i u međunarodnom teretnom prometu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara