Slovenski ministar prometa ponudio ostavku zbog zatvaranja "najvećeg uspjeha slovenske cestogradnje"

SLOVENSKI ministar prometa Radovan Žerjav pismeno je ponudio ostavku premijeru Janezu Janši zbog odgovornosti za zatvaranje tunela Šentvid. Žerjav se osjeća odgovornim za zatvaranje tunela Šentvid na autocesti Ljubljana-Kranj, do kojeg je došlo nakon što je utvrđeno da je u njemu  neodgovarajuće postavljena protupožarna žbuka, iako on osobno krivi izvođače radova.

Tunel, koji je bio najavljivan kao najveći uspjeh slovenske cestogradnje, zatvoren je na 14 dana nakon što je u utorak palo dva četvorna metra oplate protupožarnog sustava na automobil njemačkih registracija, no srećom nije bilo ozlijeđenih.

"Ukleti tunel"

Ovo je bio već drugi incident jer je samo osam sati nakon otvaranja 1. srpnja pao manji komad protupožarne oplate. Nakon toga je uslijedilo nekoliko pregleda tunela da bi prije mjesec dana bilo utvrđeno da je sve u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svih ovih događaja, Šentvid, dugačak 1462 metara, dobio je nadimak ukleti. Njegova izgradnja slovenske porezne obveznike je stajala 135 milijuna eura.

Ostavku je ponudila i uprava državne agencije za autoceste DARS, a ured premijera Janše priopćio je da će se on o ponuđenim ostavkama očitovati večeras.

D.M.
Foto: 24ur.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara