Slovenski ministar unutarnjih poslova: S "izbrisanima" nemam ništa

SLOVENSKI ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc izjavio je da on s problemom "izbrisanih" neslovenaca nema ništa jer je u vrijeme kad se to dogodilo bio sveučilišni profesor i nije bio politički aktivan.

Bohinc je u četvrtak u priopćenju za javnost, reagirajući na to što ga je skupina "aktivista za izbrisane" stavila na simbolički plakat-tjeralicu zajedno s još 13 drugih istaknutih političara zapisao da se radi o krajnje uvredljivim kvalifikacijama, a u njegovu slučaju i krivotvorini.

Do "brisanja" dvadesetak tisuća neslovenaca iz popisa stalno nastanjenih u Sloveniji došlo je, upozorio je Bohinc, u veljači 1992., a to se sada pokušava ispraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bohinc navodi da će nakon savjetovanja s odvjetnikom odlučiti hoće li protiv autora pokrenuti sudsku tužbu jer je u spomenuto vrijeme bio politički neaktivan, odnosno predavao poslovno pravo na sveučilištu u Mariboru.

Slovenski parlament nedavno je donio zakon koji bi operacionalizirao odluku Ustavnog suda o vraćanju "izbrisanih" u registar stalnog stanovništva.

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara