Slovenski "New Swing Quartet" slavi 35 godina postojanja

IZDAVANJEM nove ploče s 15 božićnih pjesama, turnejom po Hrvatskoj i BiH, te nizom koncerata u domovini, ovih će dana 35. obljetnicu postojanja proslaviti slovenska vokalna skupina "New Swing Quartet", koja je među rijetkima na području bivše Jugoslavije njegovala izvornu glazbu na tradiciji američkog gospela i spirituala.

Dugogodišnju pjevačku karijeru obilježit će Dare Hering (tenor), Oto Pestner (2. tenor), Tomaž Kozlevčar (bariton) i Marjan Petan (bas) najprije koncertom u petak u Šentjurju blizu Celja, gdje su i počeli svoju dugogodišnju karijeru.

Tom će prilikom biti predstavljena i knjiga autora Drage Medveda o ansamblu koji se inspirirao vodećim svjetskim skupinama u žanru gospela i spirituala poput Golden Gate Quarteta i Five Blind Boys of Alabama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obljetnicu će obilježiti i naša turneja po Dalmaciji i Bosni, novi CD, a nastupat ćemo i sa svjetski poznatim ansamblima i umjetnicima", izjavio je Kozlevčar.

Čudesni dečki iz Šentjurja među važnijim nastupima u ovoj godini spominju suradnju s Big Bandom hrvatske radiotelevizije, te dirigentom Miljenkom Prohaskom, a ovog će ljeta na festivalu u ljubljanskim Križankama ugostiti svoje uzore iz Golden Gate Quarteta, dok će u Cankarevom domu pjevati zajedno sa gospelovskim kvartetom The Brown Sisters.

Slovenski gospel veterani na turnejama po svijetu do sada su imali više od 200 koncerata, među ostalim u SAD-u, odakle su crpili svoje glazbene inspiracije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara