"Slovenski novinari neprofesionalni, jer su pokupovali automobile"

NOVINARI u vodećim slovenskim redakcijama su sami krivi za nedostatak profesionalne autonomije novinara, jer su na početku unutarnje privatizacije prodali svoje dionice, kako bi kupili automobile.

Izjavio je to jučer financijski poduzetnik Matjaž Gantar koji novinarima više ne vjeruje, jer "pišu površno i ne provjeravaju činjenice" te dodaje kako su vlasnici kapitalisti koji imaju tendenciju približavanja monopolu, kojega bi, prema njemu, trebala smiriti država.

Žali i za odličnim novinarstvom, do kojeg bi došlo da "novinari svoje dionice nisu prodali kako bi kupili nove automobile".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gantar se često spominje kao glavni u operaciji kojom je vodeći slovenski dnevni list "Delo" prije nekoliko godina došao pod jači utjecaj vlade, a potom vlasnički prepušten gotovo u cijelosti koncernu Pivovarna Laško.

Javio se i slovenski predsjednik Danilo Tuerk, koji je mišljenja kako raspravu o pritiscima kapitala i politike na novinare ne može voditi vlada nego civilno društvo te da je u novinarskom poslu etičnost temelj koji nema zamjene.

A.P.
Foto : siol.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara