Slovenski policajci pili s maloljetnicom pa joj dali da vozi policijsku maricu

Slovenski policajci pili s maloljetnicom pa joj dali da vozi policijsku maricu
Ilustracija: Slovenske novice

TRI mlada slovenska policajca suspendirana su zato što su maloljetnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju, pri čemu su joj dopustili da vozi "maricu" iako nema vozački ispit, a svi su zajedno pili alkohol, objavili su slovenski mediji, a potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio.

33-godišnji policajac i njegov 5 godina mlađi kolega, kao i 20-godišnji policijski pripravnik na čiju su ideju prošlog tjedna pozvali njegovu maloljetnu prijateljicu, već su u disciplinskom postupku, a budu li uz to optuženi i osuđeni za "nesavjesno" ponašanje tijekom dužnosti, mogli bi biti kažnjeni i s 3 godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su u utorak televizijska postaja POP-TV i Slovenski radio.

Iz policije tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti dati na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerirati te da nije slučajno što tijekom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenose slovenski mediji.

Objavila snimke na društvenim mrežama

Policijska postaja Kranj potvrdila je da se radi o policajcima koji djeluju na njihovom području i da su u suspenziji zbog disciplinskog prekršaja, a prijeti im i otkaz i mogućnost kaznene prijave.

Kako navode mediji, za incident s maloljetnom djevojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autocesti, nakon što je cijelo društvo konzumiralo alkohol, doznalo se tako što je ona cijeli događaj snimala pametnim telefonom i objavila na društvenim mrežama.

To je primijetio jedan policajac, koji radi u unutarnjoj kontroli policije, te tražio da se slučaj ispita. Nakon toga djevojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gdje je sve priznala, navode mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara