Slovensko "Gorenje" gradi tvornicu u Valjevu

SLOVENSKI nski proizvođač bijele tehnike "Gorenje" iz Velenja gradit će tvornicu u Valjevu u Srbiji, objavio je u četvrtak beogradski list "Politika"..

"Dileme više nema - poznati europski proizvođač bijele tehnike "Gorenje-elenje licitacijom je u industrijskoj zoni Valjeva kupio oko šest hektara opremljenog građevinskog zemljišta za izgradnju tvornice po cijeni od 730 tisuća eura i zakupom na 99 godina", piše "Politika" s naznakom da je ta vijest obradovala Valjevce jer je njihovo gospodarstvo u vrlo teškoj situaciji.

Radovi na tvornici bi mogli početi već u rujnu, a prvo bi se gradila proizvodna sala površine od 17.000 kvadratnih metara, zatim skladište površine 11.000 kvadratnih metara i tržni centar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izgradnju tvornice će se investirati 25 milijuna eura, a redovna bi proizvodnja trebala započeti koncem 2005. godine ili početkom 2006. godine. Kada se postigne pun proizvodni kapacitet posao će dobiti 700 do 800 radnika.

U tvornici će se proizvoditi poznati proizvodni program "Gorenja", namjenjen uglavnom izvozu, a što će se od toga prvo početi proizvoditi odlučivat će se tijekom izgradnje tvornice. Sigurno je da će to biti strojevi za pranje rublja, zamrzivači, sušilice, prenosi "Politika" riječi rukovoditelja projekta tvornice "Gorenje" u izgradnji u Valjevu Mirka Meža.

U izvješću se dodaje da "Gorenje" namjerava u budućnosti u Valjevu izgraditi tvornicu jos većeg kapaciteta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara