Slučaj "BMW" izazvao bijes Kineza

KINESKA policija ponovno je otvorila istragu o ženi koja je BMW-om zgazila jednu seljanku i za to kažnjena samo uvjetnom kaznom, pokrenuvši lavinu nezadovoljstva javnosti zbog nepotizma i korupcije u kineskom društvu.

Četrdesetpetogodišnja kućanica Su Xiuwen osuđena je u prosincu zbog prometne nezgode, u kojoj se automobilom zaletjela u mnoštvo ljudi, pri čemu je jedna osoba poginula, a 12 ih je ozlijeđeno, objavili su državni mediji.

Nedugo nakon toga, proširila se glasina da je u dobrim odnosima s visokim kineskim dužnosnicima.

"Nadležni organi, Ured za javnu sigurnost, sud i tužitelji, ponovno istražuju slučaj", izjavio je vladin dužnosnik u provinciji Heilongjiang.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neobičan slučaj, kojega su mediji nazvali "Slučaj BMW", jasno ukazuje na rastuće nezadovoljstvo građana korupcijom, privilegijama i društvenim razlikama između bogatih i siromašnih Kineza.

Nesreća se dogodila prošlog listopada u gradu Harbinu na sjeveru zemlje, kada su seljaci, muž i žena na zaprežnim kolima, slučajno ogrebli BMW. Su je počela psovati i udarati ih, a potom se automobilom zaletjela u svjetinu koja je promatrala svađu. U naletu BMW-a poginula je žena s kojom se svađala, a ozlijeđeni su slučajni promatrači.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara