Slučaj Fourniret: Francuska policija istražuje 30-ak ubojstava i nestanaka osoba

FRANCUSKA policija usredotočit će se na tridesetak neriješenih ubojstava i nestanaka osoba u Francuskoj kako bi provjerila je li u njima sudjelovao osumnjičeni serijski ubojica Michel Fourniret, doznaje se u ponedjeljak iz policijskih izvora.

Taj 62-godišnji Francuz u belgijskom je zatvoru već godinu dana pod optužbom za pokušaj otmice jedne djevojčice, ali je tek prošlog tjedna priznao devet ubojstava u razdoblju između 1987. i 2001. u Francuskoj i Belgiji, među kojima je sedam djevojčica i djevojaka.

Provjeravat će se zločini "pripisani ili koji mogu biti pripisani Michelu Fourniretu", rekao je isti izvor, a podrobno će se preispitati svi slučajevi nestanka djevojaka i žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istodobno danske vlasti istražuju je li Fourniret počinitelj osobito okrutnog silovanja 11-godišnje djevojčice 1999. na plaži u južnoj Danskoj, budući da izjave očevidaca prema kojima je izrađen foto-robot upućuju na osobu sličnu francuskom ubojici.

"Poslali smo DNK u Francusku i Belgiju i za tjedan dana očekujemo odgovor", rekao je mlađi inspektror s otoka Falster Steffen Hedemand.

"Ne znamo je li on uopće ikad bio u Danskoj, ali svejedno želimo provjeriti je li on počintelj", rekao je Hedemand.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara