Slučaj Lora 1: Očekuje se odluka o statusu osuđenog Emilija Bungura

Slučaj Lora 1: Očekuje se odluka o statusu osuđenog Emilija Bungura

Screenshot: Google Street View

ODVJETNIK Vinko Burazer izjavio je u Splitu kako je "Vrhovni sud RH od Županijskoga suda u Splitu zatražio da se žurno odredi o statusu Emilija Bungura", osuđenika u slučaju Lora 1 koji se vraća u početnu fazu istrage, to jest o tome "hoće li on i dalje biti u istražnom pritvoru, ili će biti pušten na slobodu uz kućni pritvor, ili će tražiti jamčevinu za izlazak iz pritvora".

Burazer je rekao novinarima nakon sjednice vijeća Odjela za suđenje u predmetima ratnih zločina Županijskoga suda u Splitu da se idućih tjedan dana očekuje odluka tog vijeća o njegovu štićeniku Bunguru, koji je još u zatvoru u Glini iako mu je izvanraspravno vijeće Županijskoga suda sredinom prosinca prošle godine odlučilo obustaviti izdržavanje šestogodišnje kazne na koju je osuđen u postupku Lora 1 i vratiti taj postupak u početnu fazu istrage.

Burazer je izvijestio kako je na današnjoj sjednici tog vijeća na Županijskome sudu u Splitu bio i Emilio Bungur, kojeg je sudac Mlađan Prvan pitao za moguću jamčevinu u slučaju izlaska iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Emilio Bungur je odgovorio kako nema sredstava za jamčevinu", istaknuo je Burazer.
Jagoda Bungur, supruga Emilija Bungura, vidljivo uzbuđena zbog moguće jamčevine, rekla je novinarima da jamčevinu nema od čega platiti.

Odvjetnik Burazer dodao je kako je Vrhovni sud od Županijskoga suda u Splitu zatražio žurnu odluku u vezi s Bungurom zbog "interesa javnosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara