Slučaj "Selotejp": Mirka Sivića zbog lošeg zdravstvenog stanja očekuje premještaj u Zagreb

MIRKO SIVIĆ, jedan od sedmorice osumnjičenih za ubojstva srpskih civila na obali Drave, bit će, prema nalogu istražnog suca osječkoga Županijskog suda Marija Kovača, premješten u zagrebačku Zatvorsku bolnicu zbog pogoršanja zdravlja koje je uslijedilo nakon što je Sivić prije više od mjesec dana počeo štrajkati glađu.

Sivić je štrajk glađu započeo 20. studenog prošle godine, te isti prekinuo 12. prosinca, kada je počeo uzimati zatvorsku hranu i propisanu terapiju. Gotovo tjedan dana kasnije, Sivić je ponovno započeo štrajk zbog čega mu se 6. siječnja znatno pogoršalo stanje.

Sivić, koji se trenutno nalazi u Osječkom istražnom zatvoru, slijedeći primjer suoptuženog Gordana Getoš - Magdića i Branimira Glavaša, posegnuo je za štrajkom glađu. Protiv Glavaša je istraga zbog njegova zdravstvenog stanja prekinuta, a Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku početkom mjeseca je na sjednici odbacilo žalbu državnog odvjetništva Županijskog odvjetništva u Osijeku podnesenu protiv odluke osječkog suda o prekidu istrage protiv Branimira Glavaša u slučaju "selotejp", što znači da je odluka postala pravomoćnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sivić je, kao i Getoš-Magdić, bio pripadnik Samostalne uskočke satnije, a priveden je zbog sumnje da je sudjelovao u mučenju i ubijanju srpskih civila i ratnih zarobljenika 1991. i 1992. godine u Osijeku.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara