˝Slučaj Tisak˝: Vještak utvrdio da je drugooptuženi sposoban za nastavak suđenja

˝Slučaj Tisak˝: Vještak utvrdio da je drugooptuženi sposoban za nastavak suđenja

U NASTAVKU izvanraspravnog dijela suđenja Miroslavu Kutli i dvanaestoro optuženih u ´slučaju Tisak´ danas je medicinskim vještačenjem utvrđeno da je drugooptuženi Zdenko Francetić sposoban za nastavak suđenja jer moždani udar koji je doživio sredinom listopada nije ostavio teže posljedice.

Neurološki vještak Ante Barada na sudu je izjavio da iz nalaza neurologa od 27. studenoga proizlazi da Francetić više nema smetnje u govoru, kao ni organskih tegoba, te da ima samo ´subjektivne teškoće´ u vidu umora, slabosti, dekoncentriranosti i pojačane razdražljivosti.

Vještak je pojasnio da moždani udar nije ugrozio Francetićeve mentalne funkcije, niti ostavio trajnije posljedice, pa je zaključio da je sposoban pristupiti raspravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako bi se otklonila svaka sumnja u organske smetnje, vještak je predložio, a sutkinja Koraljka Bumči prihvatila da se nad Francetićem provede još jedno kombinirano psihološko i neurološko vještačenje.

Iduća rasprava održat će se 14. siječnja iduće godine ako predložena vještačenja potvrde nalaz vještaka o Francetićevoj sposobnosti za nastavak suđenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara