Smrt u zapaljenom BMW-u u Novalji, svjedokinja prepričala užasnu scenu

Smrt u zapaljenom BMW-u u Novalji, svjedokinja prepričala užasnu scenu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

PRIJE dva dana su dva muškarca poginula u stravičnoj nesreći u Novalji na otoku Pagu.

Muškarci su živi izgorjeli nakon što su u automobilu riječkih registracija sletjeli s ceste, udarili u betonski zid i stup javne rasvjete te se zapalili.

Do udarca i eksplozije došlo je u utorak nakon 22 sata. Vatrogasci novaljskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva pohitali su na dojavu da gori automobil na zaobilaznici, u pravcu Stare Novalje.

Desetak vatrogasaca u tri vozila stiglo je za manje od par minuta, a dočekao ih je strašan prizor, plamteća automobilska buktinja kojoj se nije moglo prići, kao ni dvjema osobama koje su ostale zarobljene u automobilu. Plameni jezici bili su toliko visoki da su odmah izgorjeli kablovi koji se nalaze na stupu, na visini od dvanaestak metara, piše Novi list.

Obojica poslovima vezani za Novalju

Neslužbeno se doznaje da je poginuo 40-godišnji Riječanin, vlasnik BMW-a Željko A. i njegov poznanik i prijatelj Dragan Ž. koji živi i radi u Njemačkoj, no porijeklom je iz okolice Siska.

Obojica su vezani poslovima za Novalju, a kako se doznalo od rijetkih sugovornika jučer u Novalji, bili su vrlo omiljeni povremeni stanovnici gradića na Pagu. Kupivši kuće i apartmane, postali su pravi Novaljci.

Obojica poginulih su supružnici i roditelji, tragedija je ovo koju ne mogu prihvatiti njihovi prijatelji.

Prva policijska saznanja nakon očevida ukazuju da je "vozač zbog neprilagođene brzine kretanja, za vrijeme kiše i na mokrom kolniku, izgubio nadzor nad vozilom i sletio ulijevo, gdje je udario u betonski zid i stup javne rasvjete. Od siline udarca došlo je do samozapaljenja vozila te su osobe izgorjele do neprepoznatljivosti".

"Tim ljudima nije bilo pomoći"

Mučan prizor na poprištu nesreće tijekom jučerašnjeg poslijepodneva: upaljeni lampioni, izgorjela trava, od betonskog zida nije ostalo ništa, oštećen metalni stup.

"Ja sam čula neki prijeteći zvuk, kad sam otvorila vrata od kuće, ugledala sam plamen", rekla je za Novi list Edita Trcol, čija se kuća nalazi nadomak poprišta nesreće.

"Dok sam stigla do mjesta, od plamena se nije moglo prići, bilo je tu još ljudi iz okolnih kuća, vatrogasci, no naprosto se tim ljudima nije moglo pomoći. Odmah nakon udarca u zid čula se eksplozija, buknuo je plamen, prestrašno je gorjelo, ne pitajte, nismo spavali cijelu noć", kaže sugovornica.

"Prijateljica mi pak kaže, a živi stotinjak metara niže, da je čula i vidjela auto kako je projurio velikom brzinom, premda je tu ograničenje 40 km/h , no nitko vam se na ovoj ravnici ne pridržava ograničenja brzine", kaže sugovornica za Novi list, dodavši kako se odmah čula eksplozija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara